Dia #56 Comencem amb música. Avui #horadevèncer o Nessun dorma si ho preferiu

Hola confinats. He de demanar disculpes perquè he desaparegut uns dies. No ha passat res. Només feina. Gràcies pels que us heu recordat de mi.

Segurament les properes setmanes sols vindré els caps de setmana fins que poguem tornar a Lo parte de cada setmana, quan hi torni a haver moltes activitats per fer i gaudir.

Segur que tots heu sentit parla de Nessun dorma, oi? Si no, una ajudeta:

Nessun dorma és una ària del darrer acte de Turandot, una òpera de Giacomo Puccini. El títol d’aquesta ària significa Que ningú no dormi i fa referència a la proclamació que la princesa Turandot fa per prohibir que ningú a Pequín dormi fins que no es trobi el nom del misteriós príncep Calaf. El príncep, que ha llançat el desafiament, canta fent avinent la seva convicció que el nom no serà descobert.

L’ària es popularitzà massivament quan una interpretació de Luciano Pavarotti va ser emprada per la BBC anglesa com a tema de la copa del món de futbol celebrada a Itàlia l’any 1990.

Us deixo la versió confinada que ha corregut per la xarxa de l’orquestra i el cor del Liceu. Per a mi és una versió magnífica amb una factura de vídeo impecable. Emociona de veritat. Us la recomano molt si no l’heu vist.

I us deixo també la impagable versió del gran Luciano Pavarotti. A gaudir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *