Dia #46 Comencem amb música. Avui Mike Olfield

Michael Gordon Oldfield (nascut el 15 de maig de 1953 a Reading, Anglaterra) compositor i músic multiinstrumentista que treballa amb rock progressiu, música popular i música clàssica.

La seva obra més coneguda és Tubular Bells, una obra rock amb moviments que fou la primera d’aquest estil en no comptar amb percussió de bateria ni lletra i on Oldfield tocava més de vint instruments, a més va ser precursora en l’aparició de nous estils musicals com el New Age.

Creada el 1972 i comercialitzada com a primer disc de la discogràfica Virgin del multimilionari anglès Richard Branson va romandre durant 247 setmanes al top 10 de les llistes britàniques de discs més venuts i només va passar al segon lloc quan Oldfield va publicar el seu segon treball Hergest Ridge. Als Estats Units es va fer conèixer el 1974 amb la incorporació com a tema principal a la banda sonora de L’exorcista.

Us deixem amb un fragment de Tubular Bells i altres composicions i col·laboracions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *